MENU
big wim image
Wim Peumans
Wim Peumans (1984) is schrijver. Hij behaalde een doctoraat in antropologie (KU Leuven) en was verbonden aan de universiteiten van Kent (Canterbury) en Witwatersrand (Johannesburg).

Wim publiceerde twee bekroonde academische boeken over seksualiteit, migratie en religie, waaronder Queer Muslims in Europe (2018, Bloomsbury). Hij ontving de Marguerite Lefèvreprijs voor Genderstudies (2010) en de Honorable Mention van de Association for Middle East Women’s Studies Book Award (2019).

Met Een Zachte Anarchist (Lannoo, 2019) schreef hij de biografie van zijn vader, politicus Jan Peumans. Habibi (2021), zijn eerste literair non-fictiewerk, verscheen bij Uitgeverij Vrijdag. Hij woont in Kanne, de Belgische voortuin van het Nederlandse Maastricht.

Wim is beschikbaar voor lezingen, advies en freelance schrijfopdrachten (gaande van persberichten tot boeken). Neem hiervoor contact op via info@wimpeumans.be. Als organisatie (school, bibliotheek, zorginstelling, leesclub,…) kan je Wim reserveren via het Auteurslezingenplatform.
image
image
image
image
code cliffWebsite gemaakt door Code Cliff