MENU
Jan Peumans – een zachte anarchist
Jan Peumans is een van de weinige politici die aanzien geniet over partij-, taal- en landsgrenzen heen. Als jongeling werd hij lid van de Volksunie, en in 2001 maakte hij mee de overstap naar de N-VA. Sinds 2004 geeft hij het Vlaams Parlement een smoel: eerst als hard werkende en rebelse parlementair – denk aan zijn rol in het Antwerpse Oosterweeldossier – vanaf 2009 als parlementsvoorzitter, een functie die hij op geheel eigengereide manier invult.

‘Jan Peumans – een zachte anarchist’ verschijnt in maart 2019 bij Lannoo. Met een voorwoord van journalist Christophe Deborsu.
Bestel gehandtekend exemplaar
image
'Een biografie schrijven over je eigen vader... Dat bleek een heuse uitdaging, maar ook erg verrijkend. Urenlang hebben we aan mijn keukentafel gepraat over onze familiegeschiedenis, mijn vaders jeugd, vanwaar zijn idealen komen en natuurlijk zijn leven als politicus. Ik heb er veel uit geleerd, over politiek voeren, mijn vader en mezelf.'
big wim image
Over de auteur
Wim Peumans (1984) is schrijver. Hij behaalde een doctoraat in antropologie (KU Leuven) en was verbonden aan de universiteiten van Kent (Canterbury) en Witwatersrand (Johannesburg).
code cliffWebsite gemaakt door Code Cliff